Banner 728×90 TOP-PAGINA
Banner 728×90 TOP-PAGINA

25 de septiembre de 2018

L’Institut Valencià de Cultura presenta un cicle de dones creadores per la igualtat de gènere

L’Institut Valencià de Cultura presenta un cicle de dones creadores per la igualtat de gènere

El cicle ” ” arreplega des de el 17 de novembre fins el 5 de desembre un total de 18 propostes escèniques, musicals i audiovisuals on les dones són les creadores i les protagonistes. L’Institut Valencià de Cultura mitjançant el seu Teatre Arniches, el  Teatre Principal d’Alacant, les universitats d’Alacant i Miguel Hernández d’Elx i les ciutats de L’Alfàs del Pi, Altea, Banyeres de Mariola, El Campello,  Dénia, Guardamar del Segura, Mutxamel, Sant Joan d’Alacant, La Vila Joiosa i Villena són les seus d’aquest singular projecte que potencia la igualtat efectiva entre homes i dones en l’àmbit de la creació i producció artística.

Entre les propostes artístiques presentades està l’espectacle “Una habitación propia”, de Virginia Woolf, amb l’actriu Clara Sanchís de protagonista; “We women” de la companyia de l’alcoiana Sol Picó; “Mulïer” de la companyia Maduixa; “Benvinguts a casa” de Dacsa Produccions; “Les solidàries” de Patrícia Pardo; “Pélvico” de la companyia ilicitana Otra Danza; concerts de The Red Velvets, Maria Martínez,… i, entre d’altres, la lectura dramatitzada de l’obra “Canícula” de la dramaturga alacantina Lola Blasco.

A la presentació del cicle “Juno a la tardor” han assistit representants de les diverses institucions participants.

El Director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha assenyalat que «les programacions i accions que lluiten per la igualtat efectiva entre homes i dones estan en el mateix ADN de l’IVC, en totes les disciplines que l’ens públic abasta, no solament pel compliment de la Llei orgànica 3/2007 sinó per convenciment, necessitat i rigor artístics».

L’Alcalde de Banyeres de Mariola, Josep Sempere, ha agraït a l’IVC «les accions regulars que fan de vertebració de la cultura mitjançant el Circuit Cultural i aquest cicle en particular, perquè facilita que des de pobles menuts es puga gaudir de propostes professionals, amb contingut i amb visibilitat». En la mateixa línia han intervingut els regidors de cultura i també d’igualtat del Campello, Pere Lluís Gomis i Adriana Paredes; de Sant Joan, Clara Rodríguez; de Guardamar del Segura, Pilar Gay; i els gestors culturals dels altres municipis.

El cartell de “Juno a la tardor” és obra de Susana Guerrero, professora de la Universitat Miguel Hernández.

Juno era, en la mitologia grega i romana, la deessa mare, protectora de les dones, germana i dona de Júpiter i la deeesa que vetllava per la felicitat i per la prosperitat domèstica, fent valdre la seua sensibilitat, creativitat i intuïció. Juno també apareix a “La tempestat”, de William Shakespeare, conjurada pel personatge Pròsper, i considerant iguals les dones i els homes.

El cicle comença hui divendres en L’Alfàs del Pi amb l’exposició plàstica del col·lectiu de dones CreArte, i finalitza el 5 de desembre en Palau Altea amb l’espectacle “Mulïer” de la companyia Maduixa.

Print Friendly, PDF & Email
Banner 728×90 PORTADA Entre-Secciones
A %d blogueros les gusta esto: