Banner 728×90 TOP-PAGINA
Banner 728×90 TOP-PAGINA

20 de octubre de 2018

Compromís per Sant Joan denuncia l’incompliment del pacte d’estat en matèria de violència de gènere

Compromís per Sant Joan denuncia l’incompliment del pacte d’estat en matèria de violència de gènere

En la imatge Sergio Agueitos

En nota de premsa rebuda de Compromís per Sant Joan l’agrupació comunica que presenta una moció “instant al govern que incloga els 20 milions d’euros que es van comprometre al Pacte d’Estat en matèria de Violència de Gènere, aprovat pel Congrés dels Diputats, per a què les administracions locals puguen destinar recursos a la lluita contra la violència masclista i enfortir, capacitar i donar suport a les polítiques d’Igualtat”.

Continuen dient “No obstant això, Ciudadanos i el Partido Popular incomplixen descaradament este pacte en pressupostar tan sols 80 milions d’euros dels 200 acordats en matèria de violència masclista (suposen un 0’02% dels PGE) i no contemplar els 20 milions d’euros previstos per als municipis. D’esta manera, el Govern Central deixa als Ajuntaments sense qualsevol ajuda per millorar la prevenció i atenció a la violència masclista, mentre seguixen prestant serveis i assumint competències que no els són pròpies i per a les quals no tenen finançament”.

Prosseguix la nota “el pacte partia de premisses innegociables com el finançament, l’enfortiment i la capacitació competencial dels governs locals en l’exercici de les polítiques públiques d’igualtat i violència de gènere. Esta mesura suposava un gran avanç per a la protecció integral de les dones, amb un augment dels recursos per als municipis i comunitats autònomes en esta matèria”.

“La violència masclista és una qüestió que afecta tota la població i cal destinar tots els recursos que siguen necessaris per a la seua eradicació. Al llarg dels darrers anys la llista de dones víctimes mortals per violència de gènere a l’Estat no ha parat de créixer. En la majoria de casos, estes dones assassinades deixen xiquets i xiquetes orfes; en el pitjor dels casos, s’ha d’afegir també l’assassinat de fills i filles a mans d’assassins masclistes”, apunta el regidor de Compromís Sergio Agueitos.

Conclou “la moció s’ha traslladat a la resta de grups per a què puguen fer les aportacions que consideren amb l’objectiu de generar consens i aprovar-la per unanimitat”.

Print Friendly, PDF & Email
Banner 728×90 PORTADA Entre-Secciones
A %d blogueros les gusta esto: