Maria Aracil Cerámica galardonada con el premio 9 d'Octubre de Compromís per Sant Joan

Sant Joan d'Alacant 29 de octubre de 2021 Por Redacción
taller ceramica maria aracil


Compromís per Sant Joan celebra un any més el lliurament dels Premis 9 d’octubre. En esta nova edició, el collectiu vol commemorar a l’artista i ceramista Maria Aracil pel paper indispensable que exercix en la cultura, l'artesania local i el patrimoni del poble.

La guardonada de la vint-i-setena edició destaca pel seu treball artesanal, amb un estil propi i que ha sabut beure de la tradició per a desenvolupar la seua professió, actualitzant-la. També es dedica a l'ensenyament i divulgació de les Arts Plàstiques mitjançant el programa cultural del poble, on setmanalment comparteix amb els alumnes els seus coneixements de la tècnica.


Amb aquest guardó reconeixem la tasca cívica o professional de persones que han treballat per la conservació i difusió de la cultura del poble valencià i, sobretot, per la seua vertebració social en qualsevol àmbit de la nostra societat.

Maria Aracil ha sigut sempre l'encarregada de crear l'estatueta que es fa lliurament cada any al guardonat, donant el seu senyal d'identitat al premi, d'estil recognoscible. Maria Aracil formarà part de l'honorada llista de premiats on ja es troben Manuel Tejero, La Muixeranga d’Alacant, Màrius Bevià, Daniel Climent, Josep Ponsoda, Isidre Buades, l'Associació Cultural Lloixa, Ràdio-Club Sant Joan-Mutxamel, la SM "La Paz", l'associació Ames de Casa, Isabel Abril o el Club de Pilota Benimagrell, entre molts altres, als quals Compromís manifesta estima i afecte.

L’esdeveniment tindrà lloc este dissabte 6 de novembre a les 13:00h al Patio de San Juan en un acte públic i obert a tothom.

banner-web-gs-cerrajeros-2022 1140px

Te puede interesar