Diario-Club-Periódico Alicante y comarca Diario-Club-Periódico Alicante y comarca

cableworld-abril-2023-a

Entrevista a Conxi Martínez, candidata de Compromís a la alcaldía de Mutxamel

Mutxamel 24/03/2023 Diario Club Periódico Diario Club Periódico

CONXI MARTINEZ - candidata a la alcaldía de Mutxamel

56 anys, filla de santjoanera i mutxameler, casada i mare d’un xic i una xica. Som una família festera, forme part de la Comparsa Els Maseros des de l’any 1977 i actualment forme part de la directiva de la comparsa, També soc membre de les companyies de teatre amateur, “Cambra Teatre” i “La Pecera”, tot i que actualment no estem en actiu.

CONXI MARTINEZ - COMPROMIS MUTXAMEL_

Mutxamel per a mi és el lloc ideal per a viure i formar part de la vida social i cultural del poble, aquí tinc les meues arrels, els meus amic i amigues. Em considere una persona propera i decidida.

Graduada en Educació Infantil, tot i que vaig estudiar la carrera fa molt poc temps, he estat lligada a l’educació pública per diferents motius, vaig ser presidenta de l’Ampa del col·legi públic Arbre Blanc en una etapa en què el Partit Popular governava en la Generalitat i les carències en l’educació pública era molt notòria, Mutxamel tenia tres col·legis públics i cap institut. Els pares representats en el consell escolar municipal vam crear, amb els sindicats, la Plataforma per l’Educació Pública de Mutxamel, i no vam parar fins que a Mutxamel primer es construïra l’IES Mutxamel i posteriorment, el nou col·legi El Salvador i l’IES L’Allusser. Els pares i mares sempre estàvem al carrer reivindicant els drets que als nostres fills i filles se’ls negaven.

Quan va sorgir l’ocasió no vaig dubtar a formar part del Bloc. Per a mi la política són valors. Pense que totes i tots contribuïm a fer política des de la nostra pròpia activitat social i laboral, cadascú des del seu àmbit, i això pren encara més força en el món municipal, tan proper a la vida quotidiana de les persones. Al 2007 em vaig presentar per primera vegada a les eleccions municipals, però va ser al 2015 amb el meu company Lluís Pastor que entràrem a formar part de la corporació municipal, amb la intenció de treballar per a millorar les coses. Fer política municipal és estar al costat dels veïns i veïnes per a intentar millorar la seua vida, en qualsevol àmbit,

- ¿Cómo afronta encabezar la lista del su partido?

Amb ganes, compromís, força i molta il·lusió per a liderar el nostre projecte, per a construir el Mutxamel que volem. Prenc el relleu del meu company Lluís Pastor, hem treballat dos legislatures, colze a colze per a millorar el nostre poble, hem demostrat ser coherents, tenir un projecte de poble i voler el millor per als seus habitants. Amb un programa realista i ambiciós per a la ciutadania mutxamelera, i una llista que suma els esforços de persones que duem anys treballant per Mutxamel, però també de persones jóvens que se sumen al nostre compromís; serem capaços de liderar el canvi del govern municipal.

¿Cuándo presentarán la lista electoral? ¿En qué se basarán para configurarla? ¿Por qué perfiles optarán?

La presentació de la llista, serà el 21 d’abril al Centre Social, Avinguda Carlos Soler, 64 a les 20h.

Aprofite per a convidar a totes i tots els que ens vulguen acompanyar en aquest acte, en el que donarem a conèixer a l’equip de Compromís per Mutxamel.

Som un equip fort que barreja joventut i experiència; hem fet una llista igualitària, amb dones i hòmens, preparades i implicades en distints àmbits de la vida social i cultural de Mutxamel, que viuen en distints punts de la localitat, i coneixen de primera mà les necessitats i carències del nostre poble, una llista de proximitat amb persones properes. Com Samuel Mesas, 29 anys, tècnic superior en Administració i Finances i component de la comparsa templaris; Sara Verdú, 32 anys, graduada en Educació Primària, i actual presidenta de la comparsa Pirates, tots dos components de la banda de música L’Aliança de Mutxamel; sense oblidar el suport i el treball de Lluís Pastor, que encara que no encapçala la llista continuarà aportant tot el seu esforç i la seua experiència en este compromís amb la nostra ciutat.

- ¿Qué le parecen las listas y anuncios que están realizando otros partidos?

A hores d’ara encara no coneixem les llistes dels altres partits, si bé coneixem algún candidat, dit això no soc jo qui ha de valorar els membres que componen les distintes llistes que concorreran a les properes eleccions del mes de maig, sinó, els veïns i veïnes de Mutxamel que amb el seu vot triaran la composició de la Corporació Municipal

- ¿Cómo valora el desarrollo de la actual legislatura?

Esta legislatura ha estat marcada sens cap dubte per la pandèmia que hem patit, i cal remarcar la ràpida resposta de l’Ajuntament per ajudar els més necessitats i la unanimitat de tots el grups polítics per a ajudar a les persones i els sectors més afectats.

Destacar la solidaritat de les persones al llarg de la pandèmia, majoritàriament de les dones que es van posar a cosir les mascaretes en un moment tan gran d’inseguretat en les primeres setmanes.

Una vegada anem tornant a la normalitat, doncs ens trobem amb un equip de govern format per PP i C’s poc resolutiu. Aprovà enviar a l’exili Enric Valor amb la imatge tan negativa que va donar al municipi; però altres projectes necessaris per a la ciutadania estan sense resoldre: duem anys esperant la insonorització del pavelló poliesportiu, hi ha camins molt transitats completament a fosques, sense cap il·luminació; tenim voreres intransitables, on, si resulta perillós caminar per estes, imagina anar en cadira de rodes; el nou centre “del Matador” sense insonoritzar. O els ajorna “sine die”, per exemple el nou mercat municipal que ha suportat diversos retards i sembla que després de tres anys la inauguraran en vespres de campanya electoral.

 Hi han mocions i esmenes que des de Compromís per Mutxamel hem presentat i s’han provat pel ple, però no s’ha desenvolupat el que s’havia aprovat, com lloguer de solars per a crear places d’aparcament, subvenció per a les bicicletes i patinets elèctrics, que soles ho han fet per als joves, des de Compromís vam proposar que fora per a la gent en general etc

- ¿Cuáles serán los principales pilares de su programa electoral que trasladará a los vecinos?

Sens cap dubte hem de redactar un Pla General d’Ordenació Urbana, instrument bàsic per a ordenar el nostre territori, és el document que hauria d'estar regulant els creixements, noves construccions, nous vials i espais que en un futur s'han de concretar al nostre terme municipal. Per això és urgent la seua redacció. Perquè en una localitat el disseny del seu urbanisme està associat a tota la vida municipal. I estructurar i organitzar la ciutat tenint en compte els objectius de desenvolupament sostenible que van aprovar fa poc. Així que hem d’apostar per una millora de la neteja urbana i de la recollida de residus. És prioritària una mobilitat verda i és urgent construir vies per anar caminant i ciclovies que connecten totes les urbanitzacions amb el nucli urbà. Millorar també la connexió amb Alacant i la Universitat, amb un transport públic eficaç i eficient; així com al Campello. I no podem oblidar la creació de llocs d’aparcament, si volem potenciar que les persones s’acosten al poble per a gaudir i consumir del xicotet comerç i els productes típics de la nostra localitat.

Per un altre costat cal realitzar estudis de viabilitat per a construir noves instal·lacions esportives, som conscients de la importància que té per als nostres veïns una pràctica d'esport habitual i la necessitat que s'adquirisca este hàbit saludable des de la infància, per contribuir a una formació integral de l'individu. És per això que considerem que la creació de noves infraestructures en diversos espais és fonamental per consolidar el desenvolupament i la cohesió de la nostra societat; entre les quals destaquem la construcció del trinquet municipal Mutxamel, per a potenciar la pilota valenciana al nostre municipi.

L’Ajuntament ha d’acompanyar la ciutadania amb les seus demandes per a construir una ciutat més habitable i solidària. Per això hem d’ampliar l’oferta cultural i d’oci per a l’adolescència, ja que es el grup d’edat que menys oferta té; i també posar els mitjans per tindre accés a una vivenda digna.

Mutxamel és el lloc ideal per a viure, les seues persones, lloc acollidor i integrador, el clima, la proximitat a tots els llocs: mar, muntanya, Alacant; una gastronomia amb productes autòctons faves, tomates, pa, dolços; unes festes que aconseguixen la unió de milers de ciutadans; té un patrimoni cultural i històric en el centre de la que va ser l’Horta d’Alacant on podem gaudir de rutes per a fer senderisme, els camins d’aigua i els assuts.

- ¿Algún mensaje final?

Hem de proposar un programa electoral realista i assumible a mitjan i llarg termini per aconseguir els objectius plantejats. La voluntat és que este programa electoral siga el reflex de les demandes dels veïns i veïnes la base d'un programa de govern que els done resposta. El nostre compromís és escoltar abans d'actuar perquè la gestió municipal la volem compartir amb tots i cada un dels veïns i veïnes . Tenim ja molt fet perquè Compromís per Mutxamel porta dos legislatures treballant pels veïns i veïnes, proposant i donant suport a projectes que busquen el millor per al nostre poble i els seus habitants. Per això, perquè hem demostrat el nostre compromís amb les veïnes i veïns, Compromís per Mutxamel liderarà el canvi tan necessari per al poble de Mutxamel.

LOGO DIARIO Y RADIO ANCHO PIE WEB

banner-web-gs-cerrajeros-2022 1140px

CLINICA DENTAL ESCODA 2023 MAYO

Te puede interesar

clinica dental doctora de la fuente banner

Envíanos tus noticias a:  [email protected]   

Más Videos en Youtube  DiarioClub Periódico

X VOLTA EN BICI MUTXAMEL 2023 4 JUNIO

TIENDAS OMG MUTXAMEL MOVILES INFORMATICA 2022 NOV

  BANNER_300_x_300_CLINICA_DENTAL_DOCTORA_FUENTE

Cartel2023 SHOPPING TOUR CHARO 2023

BANNER-OPTICA-LLOIXA-2022

Lo más visto

banner-asesoria-berenguer-360x360