Diario-Club-Periódico Alicante y comarca Diario-Club-Periódico Alicante y comarca

cableworld-abril-2023-a

Entrevista a Joan Ramon Gomis Sala, candidato de Compromís al Ayuntamiento de Sant Joan d'Alacant

Sant Joan d'Alacant 04/04/2023 Diario Club Periódico Diario Club Periódico
01 2023-02 Joan Ramon Gomis (2)
Joan Ramon Gomis Sala

- Breve introducción sobre el candidato a modo de presentación: curriculum, trayectoria, cargos...


Soc Joan Ramon Gomis Sala, vaig néixer a Sant Joan d’Alacant el 1963, on he viscut tota la vida. Casat i amb dos fills, he estat empresari del sector del transport i la logística. Vaig ingressar en política en un partit ara integrat en Compromís l’any 1984. He participat en totes les candidatures municipals a l’alcaldia de Sant Joan des dels inicis.
- ¿Cómo afronta encabezar la lista del su partido?

Em presente com a candidat a l’alcaldia de Sant Joan ple de responsabilitat, orgull i esperança. Responsabilitat d’afrontar els canvis i millores que el nostre municipi necessita. Amb orgull de poder contribuir amb la meua experiència a encarar els reptes de futur del nostre poble. I amb esperança, perquè crec que Sant Joan pot canviar el seu destí i conservar la seua personalitat sense deixar de mirar cap al futur.


- ¿Cuándo presentarán la lista electoral? ¿En qué se basarán para configurarla? ¿Por qué perfiles optarán?

La llista es presentarà en abril. Realment hem fet un esforç per a incorporar gent nova al mateix temps de comptar amb persones més experimentades i que sempre han estat al projecte de Compromís. En realitat es tracta d’una llista que combina l'experiència en la vida, en la política i en l'àmbit professional, amb persones preparades de totes les edats. En definitiva, una llista diversa capaç d'afrontar els reptes que vinguen.

- ¿Qué le parecen las listas y anuncios que están realizando otros partidos?


Totes les llistes mereixen el meu màxim respecte i consideració, com no podria ser d’altra manera. Pel que fa al missatge de la resta de candidatures, note una falta de projecte de futur per al nostre poble. Les gestions del PP i el PSOE han destruït el nostre entramat de poble amb l'objectiu del creixement continu d'habitatges. Sant Joan s’ha quedat atrapada en la dinàmica passada de fiar-ho tot a la construcció. Estem perdent la possibilitat de preparar-nos de cara als importants canvis que són necessaris en el present i en el futur immediat, per ser una societat més eficient, amb entorns urbans i no urbans més agradables i amb un major dinamisme econòmic.

- ¿Cómo valora el desarrollo de la actual legislatura?

L’actual legislatura ha estat dominada per la gestió conjunta del PSOE i C's, o el que és el mateix, PSOE i PP. I són aquests dos partits els màxims responsables de la ineficiència en la gestió municipal: la destrucció de la personalitat de Sant Joan i la falta de previsió d’infraestructures bàsiques per a una bona qualitat de vida. Hem assistit a un infantil i irresponsable intercanvi de cadires entre el PSOE i el PP, entre crítiques públiques dels dos partits, però alhora de la veritat hi ha hagut sempre un cert suport mutu.

- ¿Cuáles serán los principales pilares de su programa electoral que trasladará a los vecinos?

Sant Joan ha estat fins als 90 el poble més dinàmic econòmicament i social del nord de la nostra comarca. Aquest dinamisme ha anat disminuint a causa de la forta competència de les zones limítrofes (El Campello, el desenvolupament urbanístic de la platja...), però també per la falta de projecte i d'idees clares per part dels responsables municipals. Cal revertir aquesta tendència. Potenciant el comerç i aplicar canvis urgents al mercat municipal. Aprofitar l’Hospital, la Universitat i l'institut de neurociències, per potenciar el clúster de la Salut. Fomentar la instal·lació de més empreses del sector de les noves tecnologies en el nostre poble. Aplicant polítiques d’estalvi i producció d’energies renovables, etc. Però per a fer-ho possible, és convenient invertir esforços a millorar la nostra realitat urbana. Augmentant les zones verdes, millorant la neteja i els excrements de mascotes, incentivant l’actitud cívica dels nostres ciutadans. Hem de procurar que la gestió dels treballadors municipals tinga com a centre una millor i més directa atenció per als santjoaners i santjoaneres. Necessitem millorar i ampliar les infraestructures educatives. Posar en marxa un centre de dia per a les persones majors. Millorar el transport públic que ens connecte amb Alacant i la Comarca. Incentivar el lloguer d'habitatges a preus més assequibles, especialment per a joves.

- ¿Algún mensaje final?

Els reptes són molts, i no tots de fàcil solució, però si la societat santjoanera es mostra unida i torna a creure que és possible un endemà millor per als nostres fills, tindrem possibilitats de retornar el caràcter emprenedor al nostre poble, i així, encarar el futur amb més garanties

LOGO DIARIO Y RADIO ANCHO PIE WEB

banner-web-gs-cerrajeros-2022 1140px

CLINICA DENTAL ESCODA 2023 MAYO

Te puede interesar

clinica dental doctora de la fuente banner

Envíanos tus noticias a:  [email protected]   

Más Videos en Youtube  DiarioClub Periódico

X VOLTA EN BICI MUTXAMEL 2023 4 JUNIO

TIENDAS OMG MUTXAMEL MOVILES INFORMATICA 2022 NOV

  BANNER_300_x_300_CLINICA_DENTAL_DOCTORA_FUENTE

Cartel2023 SHOPPING TOUR CHARO 2023

BANNER-OPTICA-LLOIXA-2022

Lo más visto

banner-asesoria-berenguer-360x360