Diario-Club-Periódico Alicante y comarca Diario-Club-Periódico Alicante y comarca

CABLEWORLD SEPT 2023 970x80-DiarioClub-cw_2

El PSOE rechaza las propuestas de Compromís para abolir la prostitución

Sant Joan d'Alacant 29/07/2022 Diario Club Periódico Diario Club Periódico
sergio agueitos compromis despacho
Sergio Agueitos Compromís per Sant Joan

CABLEWORLD SEPT 2023 970x80-DiarioClub-cw_2

Artículo remitido por Compromís per Sant Joan:

El grupo municipal Compromís Sant Joan ha presentado esta semana unas propuestas para la abolición de la prostitución, pero el grupo socialista no ha aceptado ninguna.

Propuestas como la derogación de la ley mordaza, la ley de extranjería, la implementación de una renta básica universal, la regulación del precio del alquiler, la aprobación de una ley integral contra el tráfico de seres humanos, impulsar programas de reinserción laboral y de atención integral a las mujeres en contextos de prostitución o la creación de un cuerpo especial para la persecución y lucha policial de las mafias y el proxenetismo, que está detrás la explotación sexual, y contra el tráfico de seres humanos con fines de explotación sexual, han sido rechazadas con el argumento que estas propuestas "desnaturalizaban la moción" y que estas medidas nada tenían que ver con la propuesta.

"Una decisión sorprendente teniendo en cuenta que se trata de un tema de vital importancia porque la compra de cuerpos atenta contra la dignidad humana y la libertad sexual. Es inhumano que los cuerpos de las mujeres se alquilen por horas. Además, el 95% de las mujeres prostituidas reconocen hacerlo de forma forzada y, por lo tanto, requieren la protección y el apoyo de las instituciones públicas", afirman desde Compromís.

La formación considera que el PSOE se ha quedado en una posición punitivista y prohibicionista, abandonando el abolicionismo y condenando también a las mujeres porque no ofrecen protección ni alternativas para ellas.

Recordemos que según la UNODC, el tráfico y la trata de personas representa un negocio ilegal que genera más de 110 mil millones de dólares en el mundo y que hay que tomar medidas poniendo en el centro a las propias mujeres, escuchándolas y nunca pensando que con la mera prohibición se ha resuelto este problema que tiene causas económicas y culturales.

---

A continuació, us deixem les propostes de Compromís:

AL GOVERN ESPANYOL:

– Promoure un Pacte d’Estat per la igualtat de gènere en tots els àmbits de la vida, erradicant les desigualtats i discriminacions per raó de gènere i la precarització, l’empobriment i la falta d’oportunitats de les dones, des d’una perspectiva interseccional.

– Promoure un Pacte d’Estat per l’educació i la salud sexual, que promoga una educació sexual integral en tota la societat, les llibertats, els drets i la salut sexuals de totes i tots, i unes relacions sexuals basades en la capacitat d’autodeterminació, el consentiment, el respecte a l’altre i les seues decisions, el desig, el plaer i el bon tracte.

– Promoure el canvi de mentalitat entres els homes al voltant del sexe comercial, facilitant que coneguen la realitat, experiències, l’impacte i conseqüències en les vides de la prostitució, el turisme sexual, l’explotació sexual i el tràfic de persones amb fins d’explotació sexual.

– Aprovació inmediata d’una renda bàsica universal, eliminant l’Ingrés Mínim Vital IMV. Transitòriament, incrementar les quanties econòmiques de l’IMV.

– Derogació de la llei d’estrangeria i desenvolupar programes integrals per a la seua inclusió. Obrir vies migratòries no restrictives i segures per a les persones que vulguen migrar a l’estat espanyol.

– Tancar els Centres d’Internament d’Estrangers CIEs).

– Regulació administrativa de les persones migrants residents a l’Estat espanyol en situació irregular.

– Derogació de la llei de seguretat ciutadana o llei mordassa que ja s’està utilitzant per a sancionar a les dones en situació de prostitució.

– Crear foros per abordar amb profunditat i sense apriorismes la prostitució. En especial, les causes estructurals que la produeixen, escoltant totes les veus de les dones així com persones expertes, entitats, etc.; per tal de buscar solucions que milloren la vida de les dones.

– Adopció de mesures urgents per a l’ampliació del parc públic d’habitatge.

– Adopció de mesures urgents per a la regulació del preu de l’habitatge, tant de lloguer com de compra.

– Aprovar la llei integral contra el tràfic d’éssers humans.

– Crear un cos especial per a la Persecució i lluita policial de les màfies i el proxenetisme que està darrere l’explotació sexual i contra el tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual, incrementant i millorant les mesures i recursos judicials i policials dedicats a este objectiu.

AL GOVERN AUTONÒMIC:

– Seguir desenvolupant el Programa Alba, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que promou l’atenció integral (en l’àmbit de la salut física, mental i sexual, social, jurídic, laboral, etc.) per les dones en contextos de prostitució, amb recursos residencials, i que atenguen les seues vulnerabilitats afegides (alcoholisme, drogodependències, salut mental, situació irregular, etc.) i l’explotació o abusos contra els drets humans que hagen pogut patir.

– Seguir desenvolupant les prestacions socials per a la inclusió social per a les dones que vulguen abandonar la prostitució, així com el complement de la RVI, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

– Seguir desenvolupant alternatives i itineraris com el “Programa de formació i inserció per a dones víctimes de violència de gènere o de trànsit i explotació sexual amb compromís de contractació”, que LABORA té amb l’associació especialitzada ALANNA,

inclòs al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançada per la UE a través de Next Generation EU.

– Desenvolupar d’alternatives i itineraris laborals no feminitzats ni precaritzats per a les dones que vulguen abandonar la prostitució.

– Desenvolupar programes de suport i apoderament per a les dones en contextos de prostitució, amb la seua participació i lideratge, sensibles a les experiències viscudes per elles.

– Lluitar contra l’estigmatització social de les prostitutes, i de les persones que no s’ajusten a les convencions de gènere o les transgredeixen.

– Aprovar mecanismes de treball públic reservat per a dones trans per a abolir així les causes que poden dur-les a prostituir-se.

DES DE L’AJUNTAMENT DE SANT JOAN ENS COMPROMETEM A

– Impulsar l’atenció a les víctimes d’explotació sexual i contra el tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual, des d’una perspectiva feminista i de drets humans, i per tant desvinculada de la persecució i lluita policial contra màfies i proxenetes.

– Desenvolupar programes d’atenció integral (en l’àmbit de la salut física, mental i sexual, social, jurídic, laboral, etc.) per a les víctimes d’explotació sexual i tràfic amb fins d’explotació sexual, amb recursos residencials, i que atenguen les seues vulnerabilitats afegides (alcoholisme, drogodependències, salut mental, situació irregular, etc.) i l’explotació o abusos contra els drets humans que hagen pogut patir en coordinació amb el Programa Alba, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

-Apostar per una intervenció preventiva de les causes de la prostitució, col·laborant amb les administracions públiques a erradicar la precarietat laboral i les condicions d’explotació que elles viuen, amb especial atenció en la joventut, per a trencar amb la cadena de normalització del consum que atempta contra els drets de les dones.

– Impulsar campanyes de sensibilització, jornades i tallers contra l’explotació sexual.

– Aprovar un pla integral d’abordatge de la prostitució que garantisca (amb personal expert i dotació pressupostària) la seguretat de les dones en contextos de prostitució i es proporcionen alternatives per a la inserció sociolaboral,a més de lluitar contra el proxenetisme, la tracta i l’explotació com a formes de violència masclista.

LOGO DIARIO Y RADIO ANCHO PIE WEB

CLINICA DENTAL ESCODA 2023 MAYO

Te puede interesar

clinica dental doctora de la fuente banner

Envíanos tus noticias a:  [email protected]   

Más Videos en Youtube  DiarioClub Periódico

TIENDAS OMG MUTXAMEL MOVILES INFORMATICA 2022 NOV

VOLTA CARTEL IX VOLTA EN BICI SANT JOAN MUTXAMEL 2023

cartel Proteccion Civil Sant Joan

  BANNER_300_x_300_CLINICA_DENTAL_DOCTORA_FUENTE

BANNER-OPTICA-LLOIXA-2022

banner nucleo inmobiliaria 2022

CABLEWORLD SEPT 2023 DIARIIOCLUB PERIODICO

banner krav maga 2022

Lo más visto

banner-asesoria-berenguer-360x360